Stoja viac ako iPhone. Nové a extrémne Apple Watch Ultra s titánovým telom

Stoja viac ako iPhone. Nové a extrémne Apple Watch Ultra s titánovým telom

Konkrétne sme sa dočkali nových Watch Series 8, Watch SE druhej generácie a celkom nových Apple Watch Ultra, na ktoré sme dlho čakali. Najdrahšie Watch Ultra nás ohromili predovšetkým cenou. Tá konkuruje iPhonom, no aspoň čiastočne ju obhajuje titánové prevedenie tela hodiniek.

Nové snímače pohybu a zrýchlenia ponúkajú presnú detekciu autonehôd. Zároveň im pomáhajú aj ostatné senzory, ako mikrofón či barometer. Čo je najlepšie, hodinky v prípade detekcie nehody vedia privolať pomoc. Miernym sklamaním je to, že namiesto zlepšenia výdrže na nabitie bol predstavený režim šetrenia batérie. Ten vypne Always-On displej a automatické sledovanie tréningov, no ponechá zapnutú detekciu autonehôd.

Bez režimu šetrenia batérie však hodinky vydržia len 18 hodín. Nové Watch Series 8 prídu v hliníkovom prevedení v midnight, starlight, striebornej, a červenej farbe. Taktiež sa na trh dostane verzia z nerezovej ocele, ktorú môžeš nájsť v graphite, striebornej a zlatej farbe.

Apple Watch Ultra

Nové Apple Watch Ultra vraj boli vo vývoji roky. Cieľom bolo vytvoriť najdrsnejšie a najodolnejšie smart hodinky. Disponujú jasnejším, väčším displejom, korunka má hlbšie zárezy a pribudol druhý reprák. Ten sa dá použiť na vysielanie núdzového signálu v hlasitosti 86 dB. Na jedno nabitie vydržia 36 hodín a po zapnutí režimu šetrenia batérie až 60 hodín. Zároveň pre model Ultra prichádzajú nové remienky, ktoré by mali byť vyvinuté vyslovene pre športovcov na rôzne využitie v prírode – Trail Loop, Alpine Loop a Ocean Band. 

 

Nové Apple Watch Ultra sú odolnejšie

Watch Ultra sú dostupné výhradne iba v prevedení z titánia, ktoré je dokonalým balansom medzi hmotnosťou, odolnosťou a ochranou proti korózii. V tomto novom, odolnom tele sa nachádzajú celkovo až tri mikrofóny, ktoré majú zlepšiť kvalitu audio hovorov vo veterných podmienkach.