Posilňovacie expandery

Expandery sú v dnešnej dobe  veľmi obľúbená pomôcka na cvičenie. Môžete ich použiť na cvičenie s vlastnou váhou a zefektívniť tak svoj silový tréning. V tomto článku sa bližšie dočítate aké typy poznáme a načo ich možno využiť.

Najrozšírenejšie rozdelenie expanderov je podľa veľkosti odporu od 1 až po 70kg. Rozoznáte ich či už podľa  farby alebo ich šírky. Čím je expander širší , tým väčší odpor má.

Môžete ich využiť pri silovom tréningu, zlepšení flexibility svalov, mobility kĺbov a sú vynikajúcim pomocníkom pri rehabilitácii po rôznych zraneniach. Vynikajúce využite majú pri zhyboch, ktoré sú pre mnoho ľudí príliš náročné a práve expander môže byť cestou ako sa dopracovať k viac opakovaniam a lepším výsledkom. 

Najväčšou výhodou je určite veľkosť expanderu, je to  nenáročná pomôcka, zaberá veľmi málo priestoru a  je finančne dostupná. Obrovskou výhodou je veľké spektrum cvikov na ktoré sa dajú využiť. Nahradíte s nimi cviky na Vašich obľúbených strojoch a taktiež majú využitie pri funkčnom tréningu. Zbalíte ich pohodlne so sebou na akúkoľvek cestu alebo  si s nimi zamakáte v pohodlí domova. Expander je neodmysliteľnou súčasťou všetkých športovcov a aktívnych ľudí, ktorým záleží na svojom zdraví a chcú predchádzať zraneniam.

Táto nenáročná fitness pomôcka Vám spevní pohybový aparát, zlepší hybnosť a pomôže nabrať silu.

Ponuku našich expandrov si môžte pozrieť tu:
https://www.bombazlava.sk/fitness/

Viac info o použití gumových expanderov sa dočítate tu:
https://www.zdravie.sk/clanok/57476/gumovy-expander-namiesto-ciniek-ako-vam-pomoze-pri-treningu